GENETIKANI O‘RGANISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada genetikaning asosiy o‘rganish usullari haqida so‘z yuritiladi. Genetika fanida organizmlarning irsiyat va o‘zgaruvchanlik xususiyatlarini aniqlashda qo‘llaniladigan ilmiy usullar tahlil qilinadi. Gibridologik, sitogenetik, biokimyoviy, molekulyar-genetik va populyatsion usullar misolida genetik tahlil ahamiyati yoritilgan.