МУЗЕЙЛАРДА ТУРИЗМНИНГ ВАЗИФАСИ (Ustozlar uchun, 2025)
Музейлар – бу фақат қадимги буюмлар сақланадиган жой эмас. Улар тарих, маданият ва халқнинг ўтмишини билдиради. Туризм орқали музейлар нафақат туристларни жалб қилади, балки мамлакатнинг маданий бойлигини ҳам намойиш этади. Музейлар одамларга тарихни тушуниш, санъат ва маданий меросни қадрлаш имконини беради. Улар туризм орқали ҳам таълим, ҳам дам олиш макони сифатида хизмат қилади.