ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG SHE’RIYATIDA MUHABBAT VA AYRILIQ FALSAFASI (“SUZAYAP,MUHABBAT,OLIS” SHE’RI TAHLILI) (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009) o’zbek she’riyat osmonining yorqin yulduzi,o’ziga xos lirizm,samimiylik,o’quvchi qalbiga yaqin falsafiylik bilan ko’plab asarlar yaratib ,yuz minglab kitobxonlar qalbidan chuqur joy egallgan atoqli arbob.Uning asarlarida inson qalbiga xos bo’lgan eng nozik hislar,jumladan,sevgi,ishonch,umid,ayriliq o’zining badiiy tasvirini topadi va shu tasvir asarni o’qiyotgan har bir shaxs ruhiyatiga,dunyoqarashiga,qalbiga ta’sir o’tkazishga qodir.”Suzayapman,muhabbat,olis” she’ri shoir ijodida o’zining badiiy-falsafiyligi bilan alohida o’rin egallaydigan asar bo’lib ,bu she’rda muhabbatning ilohiy mohiyati,ayriliqning ruhiy og’riqlari, va inson qalbidagi ruhiy sayohat o’z aksini topadi