ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG “APRELGACHA ,ALVIDO” SHE’RI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- O’zbekiston xalq shoiri,O’zbekistonda xizmat ko’rsatgan madaniyat xodimi,she’rlari bilan butun dunyoda minglab o’quvchilar qalbini zabt eta olgan buyuk shaxs.Shoir o’z she’riyati yo’lida,asosan, insoniy tuyg’ular,jumladan sevgi-muhabbat,iztirob,ayriliq,saqoqat kabi mavzularni keng yoritgan.Uning qalamiga mansub eng ajoyib she’rlardan biri “Aprelgacha,alvido” she’ri hisoblanadi.Asarda muhabbat,kechikish,umid va xotira kabi nozik kechinmalar badiiy tilda tahlil ifodalanadi.She’rda tabiat manzaralari inson ruhiyatini yoritish uchun ishlatiladi,vaqt esa sevgini sinovchi katta kuch ekanligiga ishora beriladi