ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “VARAQ “ SHE’RIDA IJOD VA ADABIYOT TIMSOLI (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- o’zbek adabiyotini o’zining chuqur falsafiy mazmunga va lirizmga boy asarlari bilan boyitgan atoqli ijodkorlardan biri sanaladi.Ijodkor o’zining faoliyati davomida turli xil mavzularni ham nasrda ham nazmda qalamga oldi.U Vatan,urush va tinchlik,tabiatdan tortib qalb, ijod kuchi,so’zga ehtirom kabi mavzulardagi ta’sirli asarlarni o’quvchilarga taqdim etdi. “Varaq” she’ri ham shoir qalamiga mansub,so’z va san’atga ijodkor ehtiromini ko’rsatib bera olgan ajoyib she’rdir.Ushbu maqola “Varaq” she’ri tahliliga bag’ishlanadi.