LOGISTIK MODEL ASOSIDA O‘SIMTA HUJAYRALARINING O‘SISHINI MODELLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘simta hujayralarining o‘sishini logistik model asosida matematik tahlil qilish keltiriladi. Model yordamida hujayralarning tabiiy o‘sish sur’ati va resurs cheklovlari hisobga olingan holda o‘sma rivojlanishi bashorat qilinadi. Modellashtirish natijalari shish kasalliklarini tushunish va davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim rol o‘ynaydi.