LEGAL TECH SOHASIDAGI ETIK MUAMOLAR VA ULARNI QILISH YO’LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Legal Tech – huquqiy xizmatlar sohasida zamonaviy texnologiyalarni qo’llash tizimi sifatida tahlil qilinadi. Asarda Legal Tech platformalari va sun’iy intellekt vositalarining huquqiy amaliyotga kirib kelishi natijasida yuzaga kelayotgan asosiy etik muammolar bo’yicha shaxsiy ma’lumotlarning maxfiyligi, algoritmik xolislik, mas’uliyatning noaniqligi va inson omilining kamayishi masalalari boy etiladi. Muallif ushbu muammolarni bartaraf etish uchun etik kodekslar joriy etish informatsiya-himoyalash tiziminin kuchaytirish sun’iy intellektning shaffofligini ta’minlash va huquqshunoslar uchta dasturchilar bilan hamkorlikni rivojlantirishni murakkab zarur deb qaradi. Legal Tech sohasining barqaror rivojlanishi