ZAMONAVIY ELEKTRON TA’LIM METODIKASI: FIZIKA FANINING KELAJAGI VA ILMIY TARAQQIYOTGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy elektron ta’lim metodikasining fizika fanini o‘qitishdagi o‘rni va samaradorligi tahlil etilgan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini (AKT) ta’lim jarayoniga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ilmiy tafakkur, analitik yondashuv va texnologik savodxonlikni rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan. PhET, GeoGebra, Moodle kabi elektron platformalardan foydalanish natijasida o‘quv jarayoni interaktiv, vizual va samarali tus oladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, elektron ta’lim metodikasi fizika ta’limida innovatsion yondashuvni shakllantirib, o‘quvchilarning raqamli kompetensiyasini oshirishda muhim omil hisoblanadi.