ROBOTOTEXNIKA VA AQLLI TIZIMLAR: ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR TARAQQIYOTINING ASOSI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy texnologik taraqqiyotning muhim yo‘nalishlaridan biri — robototexnika va aqlli tizimlarning mohiyati, ishlash tamoyillari hamda ularning inson hayoti va iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida robototexnikaning tibbiyot, sanoat, ta’lim va ijtimoiy sohalarda qo‘llanilishi o‘rganilgan. Shuningdek, aqlli tizimlarning ma’lumotlarni qayta ishlash, mustaqil qaror qabul qilish va avtomatlashtirishdagi roli ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Maqolada O‘zbekiston sharoitida robototexnika yo‘nalishining rivojlanish istiqbollari ham yoritilgan.