O‘ZBEK OILALARIDA MILLIY QADRIYATLAR ORQALI O‘SMIRLARDA IJTIMOIY MAS’ULIYAT HISSINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek oilalaridagi milliy qadriyatlar tizimi orqali o‘smir yosh avlodda ijtimoiy mas’uliyat hissini shakllantirishning psixologik mexanizmlari o‘rganiladi. Oiladagi tarbiya uslublari, ota-onaning shaxsiy namunalari, milliy urf-odatlarning ruhiy ta’siri hamda ijtimoiy rolga tayyorlashning psixologik jarayonlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Mazkur tadqiqot xulosalari o‘smirlarni jamiyat oldidagi burchini anglash va buni real xatti-harakatga aylantirish jarayonida qadriyatlar tizimining ahamiyatini ochib beradi.