GEPATIT D, E, F VA G TURLARI: KLINIK XUSUSIYATLARI VA PROFILAKTIKA CHORALARI (2-qism (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada gepatit kasalligining kamroq o‘rganilgan, ammo tibbiy nuqtayi nazardan muhim hisoblangan D, E, F va G turlari haqida ilmiy ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu viruslar asosan qon, najas, suv va boshqa yo‘llar orqali yuqadi. Gepatit D virusi faqat gepatit B bilan birgalikda infeksiya keltirib chiqaradi, gepatit E esa gigiyena qoidalariga rioya qilinmaganda keng tarqaladi. Gepatit F va G turlari esa nisbatan yangi kashf etilgan bo‘lib, ularning klinik belgilari va patogenez mexanizmlari to‘liq o‘rganilmoqda. Maqolada bu turlarning yuqish yo‘llari, belgilari, tashxislash va davolash usullari, hamda profilaktika choralari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar yoritilgan.