FOTOSINTEZ JARAYONINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
ushbu maqolada fotosintez jarayonining mohiyati, o‘simliklarda energiya almashinuvidagi o‘rni hamda uning samaradorligini oshirish bo‘yicha zamonaviy usullar tahlil qilinadi. Xususan, yorug‘lik intensivligi, CO₂ miqdori, harorat, suv ta’minoti va o‘g‘itlash tizimining ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, biotexnologik va genetik yondashuvlar orqali fotosintez jarayonini optimallashtirish istiqbollari bayon etiladi.