KECHIRIMLILIK INSON SALOMATLIGI UCHUN FOYDALIMI? (Ustozlar uchun, 2025)
Insoniyat hayoti davomida turli holatlarga duch keladi — ba’zan quvonchli, ba’zan og‘riqli, ba’zan esa kutilmagan. Hayotda har bir inson xafa bo‘ladi, kimdadir adolat topolmaydi, kimningdir so‘zlari yoki xatti-harakatlari yuragiga og‘riq soladi. Bunday paytlarda inson ichida g‘azab, nafrat, alam kabi salbiy hissiyotlar paydo bo‘ladi. Ammo bu tuyg‘ular uzoq davom etsa, ular insonning ruhiy tinchini buzadi, jismoniy sog‘lig‘iga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli kechirimlilik — insonning eng muhim fazilatlaridan biridir.