MANTIQIY XATOLARNI TAHLIL QILISH ORQALI TALABALARNI TANQIDIY FIKRLASHGA O'RGATISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola mantiqiy xatolarni (logical fallacies) tahlil qilish usuli orqali talabalarda tanqidiy fikrlash (critical thinking) ko‘nikmalarini rivojlantirishning nazariy, metodologik va amaliy jihatlarini chuqur yoritadi. Maqolada 20 dan ortiq mantiqiy xato turlari batafsil misollar bilan tahlil qilinadi, ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning 5 bosqichli modeli taklif etiladi, 150 nafar talaba ishtirokida o‘tkazilgan tajriba natijalari statistik tahlil bilan taqdim etiladi. Shuningdek, maktab, kollej va universitet darajasida qo‘llash uchun dars rejalari, baholash mezonlari va raqamli vositalar tavsiya etiladi.