TALABALARDA MANTIQIY FIKIRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA OʻQITISH METODLARINING ROLI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada talabalarda mantiqiy fikrlashni shakllantirish va rivojlantirish jarayonida o‘qitish metodlarining o‘rni tahlil qilingan. Mantiqiy fikrlash ta’lim jarayonining ajralmas qismi bo‘lib, u talabalarning mustaqil fikr yuritish, muammoni tahlil qilish, to‘g‘ri xulosa chiqarish va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar, muammoli ta’lim va loyiha asosida o‘qitish kabi yondashuvlarning mantiqiy tafakkurni rivojlantirishdagi samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, o‘qituvchi faoliyatida ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va tahliliy yondashuvni uyg‘unlashtirishning ahamiyati yoritilgan.