LUQMON BO‘RIXONNING “JAZIRAMADAGI ODAMLAR ROMANIDA INSON VIJDONI VA BEFARQLIK MUAMMOSI (LOLAXON OBRAZI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Luqmon Bo‘rixonning “Jaziramadagi odamlar” romanida inson vijdoni va befarqlik muammosi tahlil qilinadi. Asarda markaziy obrazlardan biri — Lolaxon timsolida vijdon azobi, ichki iztirob va jamiyatdagi befarqlik mavzusi yoritiladi. Maqola Lolaxon obrazi orqali vijdonning inson hayotidagi roli, befarqlik oqibatlari va yozuvchining axloqiy-ijtimoiy pozitsiyasi haqida ilmiy tahlil beradi.