“TADBIRKORLIK FAOLIYATIDA MANTIQIY YONDASHUV ASOSIDA QAROR QA’BUL QILISH” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada biznes faoliyatida mantiqiy yondashuv asosida qaror qabul qilish masalasi yoritilgan. Biznes insonlar uchun foyda olish vositasi bo‘lishi bilan birga, jamiyat farovonligini oshiruvchi muhim omil hisoblanadi. Tadbirkor qarorlarini mantiqan, hisob-kitob asosida qabul qilishi zarur, chunki har bir noto‘g‘ri qaror moliyaviy yo‘qotishlarga olib keladi. Maqolada tadbirkorlikda mantiqiy fikrlashning ahamiyati, resurslardan oqilona foydalanish va xavfni kamaytirish usullari tahlil qilinadi.