MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TA’LIMIY O‘YINLAR VA ULARNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’limiy o‘yinlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘yin faoliyatining bolaning shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni, pedagogik texnologiyalar bilan uyg‘unligi, shuningdek, o‘yin orqali tarbiyalanuvchilarda ijodkorlik, mustaqil fikrlash va ijtimoiy moslashuv jarayonlari shakllanishi tahlil qilingan. Maktabgacha ta’lim muassasalarida o‘yinli metodik yondashuvni joriy etishning afzalliklari va zamonaviy shakllari haqida fikr yuritilgan.