ZAHRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING SHAXSIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Zahriddin Muhammad Boburning shaxsiyati o‘ziga xos kuchli fazilat, irodaviy mustahkamlik, keng tafakkur va ajoyib ma’naviy boyliklar bilan ajralib turadi. U tarixiy shaxslar orasida yuksak insoniy fazilatlari, hayotdagi qat’iyatlilik va bardavomligi, ilm-fanga, san’atga, ma’rifat va yuksak qadriyatlarga bo‘lgan sog‘lom munosabati, oriyat va vijdon tozaligi, halollik va mehribonlik mezonlarini hayotining asosiy maqsadi deb bilgan shaxs sifatida tarixda o‘ziga mustahkam o‘rin egallagan. U chinakam adolatparvar, bag‘rikeng, olijanob, insonparvar va vatanparvarlik fazilatlariga ega bo‘lgan oriyatli zot edi.