MEDIASAVODXONLIK VA AXBOROT MADANIYATI: FANLARNING RIVOJLANISHI, RAQAMLI ASOSLAR VA MEDIA MAYDON TUZILISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola mediasavodxonlik va axborot madaniyatining uchta asosiy jihatini – fanlarning maqsadi, vazifalari va rivojlanish evolyutsiyasi; raqamli davrning asosiy talablari hamda raqamli gegiyena va niteket; media maydon tuzilishi, ta’siri va media maydonda axborot tarqatish madaniyatini yoritadi. Maqola zamonaviy raqamli muhitda axborotni tanqidiy qabul qilish, yolg‘on ma’lumotlarga qarshi kurash va etik axborot tarqatish ko‘nikmalarini shakllantirish zarurligini ta’kidlaydi. Tadqiqot nazariy tahlil va amaliy misollar asosida olib borilgan bo‘lib, mediasavodxonlikni ta’lim va jamiyat rivojida muhim omil sifatida ko‘rsatadi.