DINIY E’TIQOD VA INTELLEKTUAL TARAQQIYOT: DIN VA ILM-FAN O‘RTASIDAGI UZVIY ALOQALAR. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu   maqolada   diniy   e’tiqod   va   intellectual   taraqqiyot   o‘rtasidagi   uzviy bog‘liqlik   yoritilgan.   Din   va   ilm-fanning   jamiyat   hayotidagi   o‘rni,   ularning   bir-birini to‘ldiruvchi     jihatlari     hamda         inson   tafakkurini     rivojlantirishdagi   ahamiyati   tahlil   qilingan. Shuningdek, tarixiy   manbalar  va   buyuk    allomalar   merosi   asosida   ilm   va   e’tiqod uyg‘unligining insoniyat taraqqiyotiga ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan.