ISTIQLOL DAVRI YOSHLAR SHE’RIYATINING G‘OYAVIY-BADIIY SATHLARI, MUHIT VA ZAMONAVIY ADABIY JARAYON KONTEKSTI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqola istiqlol davri o‘zbek she'riyatining o‘ziga xos xususiyatlarini Madina Norchayevaning “Qushga aylanmagan odam haqida she’r” va “Ilk kromanyon odam va men” turkumlari misolida  o‘rganadi. Unda mazkur she'rlarda aks etgan inson erkinligi, muhabbat, ma'naviy inqiroz kabi mavzular, shuningdek, qo‘llanilgan badiiy usullar, obrazlar tizimi va ramzlar talqini zamonaviy adabiy jarayon kontekstida tahlil etiladi. Maqola Madina Norchayeva she'riyatining o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rnini belgilash, uning o‘quvchiga ta'sirini ochib berish hamda shoiraning badiiy mahoratiga haqqoniy baho berishga qaratilgan.