INVESTITSIYALAR SAMARADORLIGI VA UNI VAQT KONSEPSIYASI ASOSIDA INVESTITSION DAROMADLARNI HISOBLASH VA BAHOLASH. (Ustozlar uchun, 2025)
Mutloq iqtisodiy samaradorlik foydaning (tannarxning pasayishi  va b.) unga sabab bo‘lgan potensial qo‘yilmalarga nisbati sifatida hisob-kitob qilinadi. Solishtirma iqtisodiy samaradorlik keltirilgan xarajatlar usuli bilan hisob-kitob qilinadi. Bu usul kapital qo‘yilmalar yoki unga teskari ko‘rsatkich – diskontlash va keltirilgan xarajatlarni hisoblash uchun har  xil  ahamiyatga ega bo‘lgan samaradorlik normativ koeffitsientining direktiva asosida belgilangan o‘zini qoplash normativ muddatidan foydalanishga asoslanadi.