MADANIY MEROS OBYEKTLARINI BOSHQARISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada madaniy meros obyektlarini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, ularni saqlash, restavratsiya qilish, targ‘ib etish va samarali foydalanishni tashkil etish bilan bog‘liq masalalar tahlil qilingan. Tadqiqotda madaniy merosni boshqarishning milliy va xalqaro tajribasi, UNESCO hamda ICOM standartlari, meros obyektlarini muhofaza qilishning institutsional va huquqiy asoslari yoritiladi. Shuningdek, boshqaruv jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish, barqaror turizmni rivojlantirish, monitoring va baholash tizimlari, hamjamiyat ishtirokining ahamiyati kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada madaniy meros obyektlarining iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, ularni boshqarishda uchraydigan muammolar va ularning yechimlari bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar beriladi.