ДОН ҲОСИЛДОРЛИГИ ВА УНИНГ БИОКИМЁВИЙ КЎРСАТКИЧЛАРИ БИЛАН БОҒЛИҚ БЎЛГАН БЕЛГИЛАР ЎРТАСИДАГИ ЎЗАРО КОРРЕЛЯЦИОН БОҒЛАНИШЛАР ДАРАЖАСИ (Ustozlar uchun, 2025)
Мазкур мақолада соянинг махаллий нав ва хорижий навини дон хосилдорлигига биокимёвий кўрсаткичлари билан боғлиқ бўлган белгилар ўртасидаги ўзаро корреляцион боғланишлар даражаси соя навларининг ҳосилдорлиги биринчи навбатда дуккаклар сони ва унинг оғирлигига боғлиқ экан. Маҳсулдорлик ва оксил миқдори ўртасида кучсиз тескари корреляцион боғланиш қайд этилди.