MUSIQIY-RITMIK FAOLIYAT ORQALI O‘QUVCHIDA IJODIY FAOLLIKNI RAG‘BATLANTIRISH IMKONIYATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada musiqiy ritmik harakatlarni shakllantirishning ahamiyati, uning o‘quvchilar uchun pedagogik va estetik tarbiyadagi o‘rni muhokama qilinadi. Bundan tashqari, o‘qituvchilarning ritmik harakatlarni ta‘lim jarayonida qanday qilib muvaffaqiyatli amalga oshirishi mumkinligi bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Shuningdek, musiqiy qobiliyatlarini rivojlantrish, ritmik harakatlarning taraqqiyot jarayonlari, rivojlanish bosqichlari, musiqiy qobiliyatning rivojlanishdagi ahamiyati haqida fikr- mulohazalar bildirilgan.