KUTUBXONA SOHASIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy kutubxona sohasi oldida turgan asosiy muammolar, ularning yuzaga kelish sabablari va yechim yo‘llari tahlil qilinadi. Raqamlashtirish jarayonining sustligi, kadrlar malakasining yetarli emasligi, kitob fondlarining eskirishi, axborot texnologiyalarining joriy etilishidagi kamchiliklar hamda o‘quvchilarning kitobxonlik madaniyatidagi pasayish kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, kutubxonalar faoliyatini modernizatsiya qilish va innovatsion xizmatlar joriy etishning amaliy ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan.