XOTIRANING INDIVIDUAL FARQLARI VA ULARNI O’RGANISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada xotiraning individual farqlari va ularni o‘rganish usullari yoritilgan. Xotira insonning kognitiv faoliyatida muhim rol o‘ynaydi va uning hajmi, aniqligi, davomiyligi hamda eslab qolish tezligida individual farqlar mavjud. Maqolada ushbu farqlarning fiziologik, psixologik va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi, shuningdek, ularni aniqlashda qo‘llaniladigan psixodiagnostik metodlar tahlil qilingan.