ZO‘RAVONLIKDAN HOLI MAKTAB-KELAJAK POYDEVORI (Ustozlar uchun, 2025)
Maktab - nafaqat bilim berish maskani, balki jamiyatning kelajak avlodini tarbiyalaydigan muhim muassasadir. Shuning uchun ham maktab muhitining xavfsizligi va sog‘lomligi dolzarb masalalardan biridir. Maktablarda zo‘ravonlik holatlarining yuzaga kelishi nafaqat o‘quvchilarning ta’lim jarayoniga salbiy ta’sir ko‘rsatadi, balki ularning ruhiy va jismoniy sog‘lig‘iga ham zarar yetkazadi. Shuning uchun zamonaviy ta’lim tizimi zo‘ravonlikdan xoli muhit yaratish choralarini ishlab chiqishi lozim.