CHINGIZ AYTMATOVNING "SOHIL YOQALAB CHOPAYOTGAN OLAPAR" QISSASINING BADIIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning "Sohil yoqalab chopayotgan olapar" qissasi badiiy tahlil qilingan. Asardagi tasvir ifodasi, peyzaj san'ati haqida mulohazalar berilgan. Asardagi yana bir e'tiborga molik narsa - asarda qirg‘iz xalqining o‘ziga xos madaniyatini, urf-odat-u udumlarini, qabilalarga xos an'analarni - yozuvchi qay darajada yorib berganligi haqida fikr yuritilgan.