PYTHON DASTURLASH TILI VA UNING IMKONIYATLARI - Oralova Dilshoda Ishmuxametovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Python dasturlash tili va uning keng imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi. Python — soddaligi, o‘qilishi oson sintaksisi va kuchli funksional imkoniyatlari bilan ajralib turuvchi yuqori darajadagi dasturlash tili. Maqolada uning web dasturlash, sun’iy intellekt, ma’lumotlar tahlili, avtomatlashtirish hamda ilmiy hisoblash sohalarida qo‘llanilishi, shuningdek, boy kutubxonalari orqali dasturchilarga yaratadigan qulayliklari tahlil qilinadi.