SMARTFONLARNI MASOFADAN ZARYADLASH TEXNOLOGIYASI - Xamidillo Xursandov; Melisov Muxammad Sayyor o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada smartfonlarni masofadan zaryadlash texnologiyasining mohiyati va uning amaliy ahamiyati yoritilgan. Texnologiyaning asosiy prinsipi elektromagnit induksiya va rezonans orqali energiyani masofadan uzatishga asoslanadi. Maqolada bu jarayonning afzalliklari, energiya samaradorligini oshirishdagi roli hamda kelajakda smartfonlarni to‘liq simsiz zaryadlash imkoniyatlari tahlil qilingan.