“YANGI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA YOSH AVLODNING IJTIMOIY-SIYOSIY VA IQTISODIY JARAYONLARDA TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI” - Sultanova Jasmina Gafur qizi; Ergasheva Robiya Avaz qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida yosh avlodning ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy jarayonlardagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada yoshlarning mamlakat rivojidagi asosiy ijtimoiy-siyosiy faol subyekt sifatidagi roli, ularning davlat boshqaruvidagi ishtirokchanligi va iqtisodiy soxadagi salmog‘i o‘rganilgan. Shuningdek, yoshlar siyosati soxasida amalga oshirilayotgan islohotlar, jumladan “Yoshlar parlamenti”, “Yoshlar ishlari agentligi” va “Yoshlar daftari” kabi institutlarning yosh avlodning jamiyatdagi maqomini mustahkamlashdagi o‘rni ko‘rsatilgan. Maqola yoshlar manfaatlarini ta’minlash, ularning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirish hamda iqtisodiy imkoniyatlarini kengaytirish borasidagi milliy davlat siyosati mehanizmlarini o‘rganishga qaratilgan.