TIJORAT BANKLARI FAOLIYATIDA KOMPLAYENS NAZORATINI TASHKIL QILISH VA UNING FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Muhsinov Behruzbek Zohir o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘zbekiston tijorat banklarida komplayens nazoratini tashkil qilish , uni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan. Korrupsiyaga qarshi kurashishning zaruriyati, ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Tijorat banklarida jinoiy faoliyatdan olingan daromadlarni legallashtirishga qarshi kurashish maqsadida moliyaviy monitoringning muhim vositasi sifatida muvofiqlik nazoratining asosiy tushunchalari ko‘rib chiqilib, banklarda komplaens nazoratni rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari tadqiq etilgan.