OʻZBEKISTON TASHQI MEHNAT MIGRATSIYASIDAGI AYRIM MUAMMOLAR - Jo’ramirzayev I.S. (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada 2024 va 2025 yillar davomida Oʻzbekiston tashqi mehnat migratsiyasida aniqlangan asosiy muammolar, statistik maʼlumotlar, inson omili va siyosiy tavsiyalar nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Migratsiyaga ketgan fuqarolarning og‘ir mehnat sharoitlari, majburiy mehnat, huquqlardan mahrum bo‘lish, ta’lim va sog‘liqni saqlash xizmatlaridan foydalanishning cheklanganligi xususida va ularning yechimi bo’yicha tavsiyaviy harakterdagi ma’lumotlar keltirib o’tilgan. Shuningdek, maqolada IOM, World Bank, ILO, Migration Data Portal va Markaziy Bank kabi xalqaro va milliy manbalarga tayangan holda statistika ma’lumotlar 2024‑2025 yillar davrini qamrab oladi.