BUGʻDOY-QOVUN EKINLAR TIZIMIDA SIDERAT EKINLARI VA ORGANIK OʻGʻITLARNING TUPROQ UNIMDORLIGI VA HOSILDORLIKGA TA’SIRI - Qaypov Ilham Nuratdinovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Bugʻdoy-qovun ekinlar tizimida siderat ekinlari va organik oʻgʻitlarning tuproq unumdorligi hamda hosildorlikka taʼsiri haqida soʻzlar ekanmiz, avvalo bu tizimning mazmun-mohiyatini tushunib olish zarur. Bugʻdoy va qovun birgalikda yetishtiriladigan ekinlar tizimi zamonaviy qishloq xoʻjaligida samaradorlikni oshirishga qaratilgan usullardan biri hisoblanadi. Bu tizimda siderat ekinlari va organik oʻgʻitlar qoʻllanilishi tuproq sifatini yaxshilash, uning biologik faoliyatini oshirish va hosildorlikni yuqori darajada taʼminlash imkonini yaratadi.