MUQOBIL ENERGIYA MANBALARI VA ULARNING TEXNIK-IQTISODIY AHAMIYATI - Yusupov Bahodir Eshquvatovich, (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muqobil energiya manbalarining turlari, ularning texnik-iqtisodiy afzalliklari, ekologik ustunliklari va O‘zbekiston sharoitida ularni joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Muallif tomonidan quyosh, shamol, biomassa, biogaz va geotermal energiya kabi manbalarning zamonaviy texnologik yechimlari o‘rganilgan. Shuningdek, qayta tiklanuvchi energiya resurslarining mamlakat energiya mustaqilligini ta’minlashdagi roli, “yashil energetika” siyosatining asosiy yo‘nalishlari ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari muqobil energiya tizimlarini rivojlantirish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish, ekologik muvozanatni saqlash hamda texnik ta’limda ushbu yo‘nalish bo‘yicha innovatsion kompetensiyalarni shakllantirish zarurligini ko‘rsatadi.