BO‘LAJAK TIBBIYOT XODIMLARINI TRAVMATOLOGIYA FANIDAN AMALIY KO'NIKMALALRINI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Mirayev Aziz, (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Travmatologiya fanining bo‘lajak tibbiyot xodimlari uchun ahamiyati, amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish zarurati, O‘zbekiston va xorijiy olimlarning pedagogika hamda tibbiy ta’lim sohasidagi ishlari, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish metodlari haqida ilmiy izlanuvchilar olib borgan tadqiqotlar, Travmatologiya fanida amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishning pedagogik muammolari, o‘quv jarayonida uchraydigan qiyinchiliklar, pedagogik yechimlar va zamonaviy yondashuvlar (simulyatsion treninglar, klinik mashg‘ulotlar, interfaol metodlar, AKTdan foydalanish), Travmatologiyada amaliy ko‘nikmalarni rivojlantiruvchi metodlar o‘zaro taqqoslangan va Travmatologiya fanidan amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish bosqichlari haqida yoritilgan.