ABSORBENT SAMARADORLIGINI ANIQLASH - Ro‘ziqulov A.Yu., (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. MDEA ning ishchi eritmasining barcha parametrlari MEA bilan solishtirilgan holda pilot qurilmasida taqqoslab o‘rganish o‘tkazilganda, MDEA eritmasi MEA ga nisbatan vodorod sulfidni absorbsiyalash bo‘yicha selektivlikni 1,25 martaga o‘sishi, hizmat ko‘rsatish muddati 1,95 marta ko‘pligi va ishchi eritmani 1,8-2,0 marta  yo‘qotish kamayganligi aniqlandi.