(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar va yoshlar orasida uchrayotgan huquqbuzarliklarni oldini olishga qaratilgan maxsus profilaktika choralarining mazmuni, mavjud muammolar, milliy qonunchilikdagi islohotlar hamda ushbu faoliyatni takomillashtirishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot davomida statistik ma’lumotlar, tahliliy manbalar hamda amaliy tajriba asosida huquqbuzarliklarning oldini olishga xizmat qiluvchi kompleks mexanizmlar bayon etildi