(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada Sharq mumtoz adabiyotining yirik namunalaridan biri bo‘lgan “Lison ut-tayr” asarida aks etgan tasavvufiy qarashlar tahlil qilinadi. Asarda ramziy obrazlar, xususan qushlar timsoli orqali insonning ma’naviy kamolot sari bosib o‘tadigan yo‘li, Haqni tanish, nafsni poklash va ilohiy ishqqa yetish g‘oyalari yoritilgan. Maqolada taari asar mazmuni bilan bog‘liq holda ochib beriladi.