(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
ushbu tezisda onomastik tizim tarkibiga kiruvchi nekronimlarni o‘rganishda qo‘llaniladigan asosiy ilmiy metodlar keng qamrovda tahlil qilinadi. Nekronimlarning lingvistik, etimologik, tarixiy, hududiy, semantik va funksional jihatlari yoritilib, zamonaviy onomastik tadqiqotlarda kartografik va GIS (Geografik axborot tizimi) texnologiyalarining ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari nekronimlarni mustaqil onomastik birlik sifatida kompleks va fanlararo yondashuv asosida o‘rganish zaruratini asoslaydi.