(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola Movarounnahr zaminida yetishib chiqqan buyuk mutasavvif, naqshbandiya tariqatining yirik nazariyotchisi Sayyid Ahmad ibn Mavlono Jaloliddin Kosoniy – Maxdumi A’zamning hayoti, ilmiy-ma’naviy merosi va ijtimoiy-siyosiy faoliyatiga bag‘ishlangan. Maqolada allomaning nasabnomasi, uning shariat va tariqat birligi borasidagi qarashlari, shuningdek, naqshbandiya ta’limotini tizimlashtirishga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Maxdumi A’zamning o‘z davri hukmdorlari bilan o‘zaro munosabatlari, uning ma’naviy rahbarlik maqomi va jamiyat hayotidagi faol roli yoritilgan. Shuningdek, alloma tomonidan asos solingan Dahbed majmuasi va uning bugungi kundagi ma’naviy ahamiyati xususida so‘z yuritiladi.