(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Tug‘ma yurak nuqsonlari — yurak va yirik qon tomirlarining embrional rivojlanish davrida yuzaga keladigan anatomik va funksional buzilishlaridir. Ushbu maqolada tug‘ma yurak nuqsonlarining asosiy turlari, ularning klinik belgilari hamda jarrohlik yo‘li bilan davolash usullari yoritilgan. Zamonaviy kardiojarrohlik texnologiyalari, ochiq va yopiq operatsiyalar, shuningdek, erta tashxis va jarrohlik aralashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari jarrohlik davolash tug‘ma yurak nuqsonlari bo‘lgan bemorlarning hayot sifati va yashash davomiyligini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatadi.