(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Zamonaviy ta’lim tizimida yuz berayotgan raqamli transformatsiya jarayonlari oliy ta’lim muassasalarida fanlarni o‘qitish metodikasini tubdan takomillashtirishni talab qilmoqda. Ayniqsa, fizika fanining murakkab va abstrakt bo‘limlaridan biri bo‘lgan molekulyar fizikani o‘qitishda an’anaviy reproduktiv yondashuvlar talabalarda chuqur konseptual tushuncha hamda tadqiqotga yo‘naltirilgan fikrlashni shakllantirish uchun yetarli darajada samarali emasligi kuzatilmoqda. Shu bois ta’lim jarayoniga ijodkorlik va ilmiy izlanish elementlarini integratsiyalash zarurati dolzarb masalaga aylanmoqda.