(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillarida “axloq” ma’nosini ifodalovchi leksemalarning semantik va pragmatik xususiyatlarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda axloq tushunchasini bildiruvchi so‘zlarning lug‘aviy ma’nosi, nutq jarayonidagi qo‘llanishi hamda uslubiy va madaniy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ikki til o‘rtasidagi o‘xshash va farqli tomonlar misollar asosida ko‘rsatilib, ularning kommunikativ ahamiyati ochib beriladi.