(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Umumiy o‘rta ta’lim va kasb-hunar ta’limi muassasalarida kimyo fanining muhim bo‘limlaridan biri hisoblangan II guruh asosiy guruhcha elementlarini o‘qitishda qo‘llaniladigan innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Mazkur guruhga kiruvchi ishqoriy yer metallari — berilliy, magniy, kalsiy, stronsiy, bariy va radiy elementlarining tuzilishi, fizik-kimyoviy xossalari hamda amaliy ahamiyatini o‘quvchilarga chuqur va tizimli tarzda yetkazish masalasi yoritiladi. Maqolada interfaol metodlar, muammoli ta’lim, klaster usuli, STEAM integratsiyasi, raqamli modellashtirish, tajriba asosidagi o‘qitish, loyihaviy faoliyat va refleksiv baholash usullarining samaradorligi asoslab beriladi. Shuningdek, dars jarayonida vizual vositalar, laboratoriya ishlari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning metodik jihatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda kimyoviy tafakkur, tahliliy fikrlash va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishda innovatsion yondashuvlar muhim omil ekanini tasdiqlaydi.