(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola Qadimgi Misr malikalarining huquqiy, siyosiy va diniy roli jamiyatdagi ularning mustaqilligi va nufuzini ochib beradi. Arxeologik topilmalar, papiruslar va san’at asarlari ayollarning iqtisodiy, siyosiy va diniy faoliyatdagi keng qamrovini ko‘rsatadi. Zamonaviy tadqiqotlar tarixiy stereotiplarni qayta baholab, qadimgi Misrda ayollarning murakkab ijtimoiy mavqeini ilmiy asosda tasdiqlaydi.