(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv jarayonlari sharoitida oliy ta’lim tizimida bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchining kasbiy kompetentligi, pedagogik mahorati va innovatsion faoliyatga tayyorgarligi muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini rivojlantirishga ta’sir etuvchi pedagogik shart-sharoitlar, metodlar hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik texnologiyalar yoritilgan. Shuningdek, globallashuv sharoitida ta’lim tizimining modernizatsiyalashuvi jarayonida bo‘lajak pedagoglarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish, ularning ijodiy fikrlash qobiliyatini shakllantirish hamda pedagogik faoliyatga tayyorgarligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuv va metodlarni aniqlash imkonini beradi.