(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada O‘rta asrlar davrida Yevropa shaharlarining feodal tuzumga qarshi kurashi hamda ularning iqtisodiy va siyosiy mustaqillikka erishish jarayonlari markazlashgan davlatlarning shakllanishi bilan o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Shahar kommunalarining paydo bo‘lishi, savdo-sanoat taraqqiyoti, burjuaziya qatlamining shakllanishi hamda qirollik hokimiyatining mustahkamlanishi jarayonlari tarixiy manbalar asosida yoritiladi.